..................................................BEZGE SEVDALILARI'NA HOŞ GELDİNİZ İYİ VAKİT GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE.......................................................

20 Aralık 2009 Pazar

AŞURE TARİFİ

Aşure günü yaklaşıyor...Siz Aşurenin tarifini biliyormusunuz...İŞTE AŞURE'NİN TARİFİ
KAÇ KİŞİLİK: 10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk
PİŞME SÜRESİ: 300 ( 5 saat ) dk
Malzemeler:
# 2 su bardağı aşurelik buğday
# 1 su bardağı nohut
# 5 su bardağı tozşeker
# 1 su bardağı kuru fasulye
# 15 su bardağı su
# Yarım su bardağı pirinç
# 1 su bardağı kuru üzüm
# 1 su bardağı küp doğranmış kayısı
# 1 su bardağı doğranmış kuru incir
# 1 portakal
Süsleme için:
# 1 su bardağı kuş üzümü
# Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
# Tarçın, nar taneleri
*İsteğe göre farklı kuruyemişler kullanılabilir.
Hazırlanışı:
* Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.
* Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.
* Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
* Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın. Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz...AFİYET OLSUN....Aşure Resimlerinizi Bekleriz... {B.SEVDALILARI}

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tüm Hakkı (BEZGE SEVDALILARI)'na aittir. İzinsiz Kopyalanması Kesinlikle Yasaktır.(2008-2011)